Hoevenaars is koninklijk onderscheiden

BELTRUM – Op vrijdag 8 februari is om 20.30 uur door loco-burgemeester Leo Scharenborg, aan de heer M.J. Hoevenaars (70 jaar) uit Beltrum de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurde bij café Dute. Op deze avond nam de heer Hoevenaars als bestuurslid afscheid van de Tennis Club Beltrum. De heer Hoevenaars was medeoprichter van de tennisclub en maakt vanaf de oprichting in 1980 als penningmeester deel uit van het bestuur. Ook is hij lid van de Clubhuiscommissie. Voor deze commissie blijft hij zich overigens inzetten.

Verder was de heer Hoevenaars actief voor de Stichting Volksfeest Beltrum. Van 1969 tot 1975 als jurylid en van 1975 tot 1990 als contactpersoon voor de juryleden van het jaarlijkse bloemencorso. In de periode van 1971 tot 1990 was hij betrokken bij de organisatie en het uitzetten van sterritten voor deze Stichting. Voor de Raad van Overleg Beltrum was hij van 1975 tot 1985 voorzitter. Ook is hij sinds 2010 als chauffeur actief voor Buurtbusplus Neede. Naast al deze verdiensten was de heer Hoevenaars onder andere ook voorzitter van de enquêtecommissie van het Dorpshuis De Wanne.

De inzet van de heer Hoevenaars sinds 1969 voor de samenleving op diverse maatschappelijke terreinen – in het bijzonder voor de Tennis Club Beltrum – beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.

Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Hoevenaars hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven