Inwoners komen massaal naar paasvuur

dsc03967EIBERGEN – Even dreigde het paasvuur in Eibergen voorgoed te verdwijnen. Maar daar werd gelukkig een stokje voor gestoken. Na weken hard werken werd zondagavond (eerste paasdag) om 20.45 uur de Eibergse boake aangestoken. Paasvuur-redder Hans Pelle mocht samen met jeugdigen uit Eibergen het paasvuur op de Maat aansteken (zie foto’s en video). ”Ik ben blij dat het initiatief is aangeslagen en dat mensen zeggen: ”Laten we maar even naar het paasvuur gaan.” Ik schat dat er ruim drieduizend mensen een kijkje hebben genomen.” Volgens Hans is de saamhorigheid groot. “Het gaat niet alleen om mij. Het gaat om de VAN en de Eibergse ondernemers vereniging en al die mensen die er toch uiteindelijk voor gezorgd hebben dat de traditie niet verloren is gegaan.”

Er ging in totaal meer dan 800 kuub hout de lucht in. De mannen van Vereniging Agrarisch Natuurbeheer moesten aan het begin van de avond nog even in actie komen met bladblazers. Dat werd gedaan om het vuur sneller aan te wakkeren (zie video). De vrijwilligers van de VAN zijn zeker tot 04.50 uur aanwezig op de Maat. Pelle: “En daarna zijn ze nog zeker acht dagen bezig op de Maat. Ze laten de resten zoveel mogelijk uitbranden.”

Wies Bol (voorzitster van de EOV) was ook zeer tevreden over de gezelligheid en opkomst. ”We hebben 3300 toeschouwers geteld. Het paasvuur in Eibergen is gered dank je wel allemaal!” Brandweer Eibergen was tijdens het paasvuur ook van de partij.

Kinderen konden een kijkje nemen in een takautospuit en kregen tekst en uitleg over het vak.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3570]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven