Trekkertrek-keerls zijn druk met opbouw

dsc05931EIBERGEN – Zondag 23 juni is het letterlijk en figuurlijk brullen geblazen in Eibergen. Langs de N18 wordt wederom een trekkertrek-spektakel georganiseerd. De leden van Jong Gelre zijn donderdagavond gestart met de voorbereidingen op het weiland van de familie Krooshof (zie video en foto’s). “Er moet heel wat werk verzet worden voordat we kunnen starten. Gelukkig krijgen we veel hulp van derden. Loonbedrijven uit de omgeving schieten ons te hulp. Zonder hen hadden we het werk nooit klaar gekregen”, meldt Roy Hogemans. Winkelhorst, Graven, Beusink en Maatman stellen hun materiaal belangeloos beschikbaar. Dit jaar worden er twee nieuwe onderdelen toegevoegd aan de trekkertrek: Een kinderwedstrijd (met een echte sleepwagen), en de onbeperkte klasse (alle voertuigen zijn welkom). Om 10.00 uur gaat het spektakel van start.

Hogemans: “We hebben al 125 deelnemers op de lijst staan. Opvallend is dat de trekkertrekliefhebbers uit de hele regio komen. Loonbedrijf Geurs uit Hengevelde komt bijvoorbeeld met drie tractoren. Ze doen mee aan de onbeperkte klasse. Belangstellende kunnen zich nog steeds aanmelden ook zondag kunnen ze aan de start verschijnen.” De organisatie heeft net als andere jaren een vergunning gekregen van de gemeente Berkelland. Er zijn een paar dingen gewijzigd. “We mogen dit jaar geen pijpjes bier verkopen. Glas is op het terrein verboden. Erg jammer, nu moeten plastic bekers gebruiken.”

Jong Gelre verwacht zondag veel bezoekers. “Jong en oud is welkom. We maken er weer een groot feest van. De sportklasse moet opnieuw een trekker worden. Ik heb me laten vertellen dat er een tractor komt met 1000 pk.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3802]

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Trekkertrek-keerls zijn druk met opbouw”

 1. Weer een dag met onnodig veel onzinnig lawaai, stank en verontreiniging. Niet meer van deze tijd . Laat ze beginnen om dit soort flauwekul bij de boeren op het erf te regelen en niet dicht bij de bebouwde kom! Iedere dag hebben we al hinder van enorme tractoren wekle je van de fiets pogen te rijden, te veel lawaai maken , veel te hard rijden en veel te jonge bestuurders erop. STOP MET DE TRACTOR TERREUR!

 2. Goed werk allen! Hopen dat het zondag mooi droog blijft.
  Heel veel plezier.

  @ Ruud: Als je de tekst had gelezen wordt dit ook daadwerkelijk in een weiland bij een boerenbedrijf gehouden. Van terreur dus geen sprake.

 3. Jong Gelre , heel veel succes dit weekend ! Goed dat er nog mensen zijn die iets organiseren voor de bevolking! En Ruud , ga je druk maken om belangrijker dingen, mensen op een tractor zorgen ervoor dat jij eten en drinken krijgt ! Deze mensen doen ook hun werk ! Een beetje positiviteit zou hier echt op z’n plaats zijn .

 4. Jammer dat mensen zoals Ruud niet in zien dat dit maar 1 keer in de twee jaar plaatsvindt dacht ik. Wat stelt die ene dag overlast nou voor tenopzichte van de andere dagen van het jaar. Stop met klagen!

 5. Ach ja, Ruud zal vast en zeker zelf nooit jong zijn geweest…!
  Wij vinden het in ieder geval super en als het weer het toe laat, komen we zeker kijken!

  Succes jongens!

 6. Meneer Ruud is natuurlijk zo’n poppetje wat hele dagen op kantoor zit en een stropdas om de kop heeft….
  Ook is hij waarschijnlijk iemand die om het minste of geringste de politie belt omdat hij zijn rode wijntje niet rustig op kan drinken in zijn tuin..

  Loserrr….

  En die mannen met die trekkers; Hoo gekker hoo Better!!!!

 7. Mooi Jong Gelre
  Plezier maken dat is wat er gewoon bij hoort .
  Er zijn wel meer evenementen die lawaai veroorzaken .
  Maar altyd nog beter dan mensen die niet van andersmans spullen af kunnen blijven .

  Heel veel plezier en mooi weer gewenst

 8. Goed bezig kearls van jong gelre.
  Ik ben dr zondag zekers bij. Eindelijk eens spektakel in het meestal zo rustige eibergen.
  Voor meneer RUUD heb ik wel een setje oordoppen en wijsknijper in de aanbieding.Hij zal wel van oorsprong uit t westen komen daar zijn ze niks gewend.

 9. er is geen woonwijk naast weiland van de familie Krooshof .

  Dus reacties is overbodig.

 10. @ Ruud

  Niet meer van deze tijd? Pardon?

  Weet je wat van deze tijd is? Een dancefestival! Massa’s bezoekers komen er tegenwoordig op af. Een pilletje slikken en dan urenlang dansen op zwaar dreunende beats. Zou je het leuk dat Jong Gelre in plaats van trekkertrek voortaan een dancefestival organiseert??? Dat is namelijk dus WEL van ‘deze tijd’ (jouw woorden) hoor. Het aantal decibels is bij zo’n festival echter wel ietsiepietsie hoger dan bij zo’n tractorevenement.

  Meneer Ruud, je bent weer zo’n typische muggenzifter die onschuldig plattelandsvermaak voor velen zit af te kraken. Ga lekker in Amsterdam wonen joh. Daar zie je allemaal ‘moderne’ dingen. Alleen denk ik dat je daar je oordopjes meer nodig hebt dan wanneer je in of vlakbij een dorp woont!

 11. ruud hoor je ineens niet meer ,ik denk dat hij gewoon stiekem
  mee doet met trekkertrek ,,,,,

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven