De politie legt carbidschieten in Haarlo stil

HAARLO – Is het kanon- of carbidschieten? De politie zette afgelopen dinsdag (31 december) vraagtekens achter het carbidschieten in Haarlo. Een tijdje werd het schieten aan de Dennenweg stilgelegd. Omdat het kanon volgens de politie te groot zou zijn (in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening). Later bleek dit op een misstand te berusten. In de APV staat niets vermeld over maximale groottes of het aantal decibellen. Raadslid Erik Roosenboom – die zelf ook in Haarlo woont – hoorde het verhaal ook. ”Volgend jaar moeten alle schieters artkel 2:73a uitprinten en ophangen. Dan zijn ze afgedekt. Mocht de politie iets aan de APV willen toevoegen of veranderen dan gaat dat via de raad.” De carbidschieters in Haarlo hadden de grootste lol (zie foto’s). Op heel veel plekken in Berkelland werd geschoten! Heeft u foto’s en filmpjes? Mail ons!

Update woensdag 1 januari 17.45 uur:
Politie Berkelland is vandaag (1 januari) – na klachten uit de buurt – opnieuw ter plaatse geweest. De jongens moesten meteen stoppen met carbidschieten. NUB was nog net op tijd ter plaatse om de laatste knal vast te leggen (zie video)

Foto’s Henk Klein Hazebroek:
[nggallery id=4331]

 

Deel dit artikel:

25 gedachten over “De politie legt carbidschieten in Haarlo stil”

 1. reserveduutsers

  Stelletje zeikers.. volgend joar met een stel melkbussen doar in stroate goan stoan, kieken ho vlot ze ons weer an de dennendiek wilt hebbn

 2. Te triest voor woorden,die 1of 2 dagen int jaar!!diegene die gebeld heeft moest zich schamen!!! Vaak buj te bange!!!

 3. gerrit maatman

  Ik heb een paar dagen geleden , met Peter Eppink een gespek gehad over het kanon. Ik heb gevraagd of ze de schietrichting niet konden wijzigen. ( meer van het dorp af ) Ook heb ik gevraagd of het kanon meer omhoog geplaatst kon worden . Peter heeft me beloofd dit met z,n vrienden te overleggen. Jongens bedankt , want aan bijde wensen is voldaan . Denk niet dat ik de politie heb gebeld . Jullie hebben daar een mooie locatie en dat mag wat mij betreft zo blijven . Als ik vind dat het te hard gaat praat ik daar met jullie over . De politie heb ik daar echt niet bij nodig , dat past niet bij Haarlo .
  Ik wens jullie nog een mooi 2014 toe.
  Gerrit Maatman.

 4. Mooi verhaal Gerrit , ik denk zelf ook altijd met overleg kan alles , en natuurlijk denkt een ieder in het dorp weleens wat een lawaai maar het is maar 2 dagen en laat de jongens en meiden daar” moar knapn” het is geven en nemen en niet alleen in Haarlo , dus ook van deze kant voor iedereen een “Knallend Nieuwjaar gewenst”

 5. wat een stelletje idioten zeg groot gelijk dat ze hebben stil gelegd.Levensgevaarlijk

 6. BBBREKKKENPIETT

  Den Eibergenaar is pas een idioot, is vaste neet weezen kieken moar wal zien oordeel kloar
  Goa moar lekker achter de geraniums zitten ie kullemeier

 7. carbidschieten,wel veel lawaai maar het is maar 2dagen.in het jaar.wel jammer dat een straat er op aangezien word dat ze de politie hebben gebeld .zoek dat eerst uit voordat je gaat dreigen met melkbussen inde straat voor het volgend jaar
  ik heb in ieder geval niet gebeld naar de politie.en voor het volgend jaar weer veel plezier en wel op de zelfde plaats
  jantien.

 8. Hoe groter hoe beter! Denk niet dat de Politie is gebeld,maar ze reden zelf al rond voor controle. Volgens mij staat er in de APV nog niet eens dat het verboden is in de BBK. En het is toch ook eigen terrein neem ik aan? Heeft de Politie daar wat over te zeggen?

 9. ik snap niet waar al deze ophef voor nodig is, ik kom al een paar jaar kijken bij die jongens en elk jaar komen er een hoop mensen kijken naar dit spectaculaire kanon. ik kan niet anders zeggen dat ze ‘veiligheid voor alles’ goed in acht nemen en hoop dat ze volgend jaar gewoon weer voor het oud en nieuw vermaak van veel berkellanders zorgen. aan alle klagers en niet klagers neem volgend jaar met oud en nieuw zelf een kijkje bij de picknickplaats aan de dennenweg in Haarlo voordat u uw oordeel velt.

 10. ik sap niet waar die eibergenaren zich mee bemoeien
  je hebt er daar toch geen last van en over ga wat nuttigs doen
  zelf zeker niet jong geweest

 11. Ik denk dat hij met wat anders het plezier van een ander verpesten bedoeld.
  Dit soort commentaar lijkt mij ook niet erg nuttig Rob.

 12. Ik was oudejaarsdag op bezoek in het dorpje Haarlo, een dorp wat anders altijd zo rustig is.
  Ik ben mij kapot geschrokken van het lawaai!
  Ik begrijp best dat ‘de jeugd’ ? ( op het filmpje zien ze er niet echt jong uit ) zn plezier moet hebben…maar moet een heel dorp daar onder lijden?
  Het is toch niet normaal dat de ruiten trillen, spullen uit de vensterbank vallen en je je steeds rot schrikt ieder kwartier?
  En hebben jullie wel eens aan al die dieren gedacht? de hond van degene bij wie ik was heeft de hele dag trillend onder de kast gelegen, durfde niet eens meer naar buiten! wou niet eten, drinken, en heeft uit pure nood in huis geplast! Dat is echt heel zielig!!!! en ik denk dat er meerdere honden, katten misschien wel koeien en paarden deze dag heel veel stress en paniek hebben ervaren.
  Ik vind het belachelijk dat zo iets mag, en dat een raadslid van de gemeente ( zie filmpje) het zelfs prachtig vind.
  En dat het dus ook nog een tweede dag toegestaan is vind ik helemaal van de zotte! Na 2 uur s’nachts is vuurwerk niet meer toegestaan, en een carbit kanon wat veel erger is dan vuurwerk mag dan wel? Die gemeente zit maar raar in elkaar daar!

 13. Stelletje zielig hoopje mensen die het verzieken voor de normale mens onder ons. Ga je lekker verschuilen onder het mom van “tis moar 2x per joar”, terwijl de bewoners in de omgeving schade aan over houden voor de rest vant jaar of beesten die overal van narigheid de boel onder schijten.

  Knal dan lekker voor je eigen voordeur, of zit ej doar ook neet op te wachten?

  Hoop dat de gemeente eens verstandig zal optreden, er bestaat meer in het leven dan carbid schieten en andere mensen irriteren. Laten we het eens voor de verandering gezellig houden voor iedereen. Amen! _/-\o_

 14. Tegenwoordig is niemand meer wat gewent,dit kanon was echt niet de enige wat hard knalde hoor,als jullie goed geluisterd hebben waren er veeel meer harde knallen in de buurt!!dusss stelletje zeikerts!oh en bezoeker nu weert je ook eens dat haarlo niet altijd lekker rustig is haha!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven