De eenmalige energietoeslag verhoogd naar € 1300,-


BERKELLAND – Huishoudens met een laag inkomen kunnen door de stijgende energieprijzen een eenmalige energietoeslag van de gemeente krijgen. Door de stijgende energieprijzen en aanhoudende inflatie komen inwoners met een laag inkomen in de knel. Het kabinet heeft daardoor besloten de eenmalige energietoeslag te verhogen met € 500,- naar een bedrag van € 1300,-. Inwoners van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen zich melden bij Fijnder.

Via gemeente
Deze eenmalige energietoeslag is een initiatief van het Rijk en wordt betaald door de Rijksoverheid, via de gemeente. Heeft u reeds de energietoeslag van € 800,- ontvangen? Dan ontvangt u automatisch de nabetaling van € 500,- Huishoudens die de energietoeslag al uitbetaald hebben gekregen ontvangen automatisch € 500,-. U ontvangt hier een brief over. Fijnder start hiermee half september, naar verwachting zal dit enkele weken in beslag nemen.

Lopende aanvragen ontvangen automatisch het nieuwe bedrag
Heeft u een aanvraag ingediend en hier nog geen reactie op gehad, dan wordt uw aanvraag afgehandeld op basis van de uitbetaling van € 1300,-. U hoeft geen actie te ondernemen.

Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm of inwoners met weinig draagkracht kunnen zich melden bij Fijnder
Heeft u nog geen aanvraag ingediend, maar denkt u wel recht te hebben op de energietoeslag? U kunt tot 30 april 2023 een aanvraag indienen.

Aanvragen via Fijnder
Meer weten of een tegemoetkoming aanvragen? Kijk op de website van Fijnder, mail naar [email protected] of bel 0544-474200.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “De eenmalige energietoeslag verhoogd naar € 1300,-”

  1. Zou fijn zijn dat ze andere mensen ook een vergoeding geven ‘soms verbruiken mensen hun energie aan verkeerde dingen ‘.En mensen die al letten op hun energie en er net boven zitten krijgen niets .Vind het soms oneerlijk voor mensen die knabbelen om rond te komen en zelfs werken met een klein budget.
    Denk maar eens aan alle apparatuur wat ze gebruiken.

  2. Ben er niet mee eens waarom altijd de laagste inkomens. Die worden al geholpen van alle kanten. Geef gewoon iedereen een bedrag elke gezin in Berkelland. Voor mij is energie net zo duur als een laag inkomen. En ben echt geen veel verdiener.

  3. Wij zitten net op de rand en vallen dus buiten de boot. Ook geen zorg-huur of kindertoeslag voor ons omdat we er net boven zitten. Maar voor ons gelden wel de hogere energieprijzen en duurdere boodschappen.

  4. Die 1300 Euro is gewoon een 13de maand salaris
    En deze mensen bezuinigen veelal. Al. Dus krijgen al een
    “Beetje terug” verkapt spaarpotje
    Dus aand het eind hebben ze misschien 1300 + ….
    00+ gas en Elektriciteit
    Niet fair tegenover mensen met een laag modaal inkomen
    Of modaal.. die kunnen ook wel steun gebruiken
    Want modale inkomen is er wel Maar 200 + euro Gas en Elektrischeteit dan zit ik ook op bijstand niveau
    Maar het basisloon niet..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven