Sjoerd Kuipers geeft een lezing over Tasmanië bij Kunstkring Ruurlo


RUURLO – Sjoerd Kuipers, docent, geeft op vrijdag 17 maart bij KunstKring Ruurlo een lezing over Tasmanië. Deze begint om 20.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Tasmanië is een groen, bergachtig eiland ten zuiden van Australië. Het eiland is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers of voor een meerdaagse rondreis. In zijn lezing vertelt Sjoerd Kuijpers niet alleen over de geschiedenis van Tasmanië maar neemt hij de aanwezigen mee op zijn rondreis over dit eiland langs verschillende nationale parken. In de wildparken zien zij inheemse dieren aan zoals de Tasmaanse Duivel, het vogelbekdier, de langneus mierenegel en de wombat. Naast de reis door de natuur zijn er bezoeken aan een Lavendelboerderij en de voormalige strafkolonie in het Port Arthur National Park. Tenslotte gaat de reis naar de hoofdstad Hobart.

Sjoerd Kuipers (1944) was docent aan het MBO/HBO. Hij is nu nog educatief auteur bij de onderwijskundige uitgeverij Thieme Meulenhoff. In de herfst van 2021 gaf hij een boeiende lezing over Sint Petersburg bij de KunstKring. De beelden en filmfragmenten die hij daar liet zien waren zo mooi en boeiend dat de verwachtingen over de lezing met reisverslag naar Tasmanië hoog gespannen zijn.

Toegangskaarten kosten 10 euro (jeugd tot en met 18 jaar gratis). Voor meer informatie, kaartverkoop en aanmelden zie: www.kunstkringruurlo.nl/lezingen. Toegangskaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar (pinapparaat aanwezig).

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Sjoerd Kuipers geeft een lezing over Tasmanië bij Kunstkring Ruurlo”

  1. Hetty Kuiperij

    Wanneer kunnen we deze lezing verwachten in de gemeente oude ijsselstreek, ulft b.v. ?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven