Verbieden piemel knuffels geen taak voor het college

BERKELLAND – De BBB Berkelland heeft zich tijdens de SEN feesten groen en geel geërgerd aan de piemel knuffels die te winnen waren op de kermis. Raadsleden William Geerdink en Bouke Winters stelden vragen aan het college (welke grote commotie op leverde bij de landelijke BoerBurgerBeweging) en wilden een verbod op de knuffels. Het college van B en W heeft de vragen inmiddels beantwoord en geeft aan dat dit geen zaak is voor het college. Inmiddels is de kermis in Borculo en volle gang en zijn de knuffel piemels daar een grote hit.

 

Vrije keuze
Geerdink en Winters wilden weten wat het College vond van het feit dat (kleine) kinderen piemel knuffels kunnen winnen en daarmee dan gaan knuffelen. Het college antwoord daarop “Ouders en hun kinderen hebben de vrije keuze op de kermis aan een spel deel te nemen. Een vrije keuze te bepalen voor welke prijs ze gaan. Ook de kermisorganisator en de kermisexploitant hebben een eigen verantwoordelijkheid over welke prijzen worden aan geboden. Hierbij gelden wel landelijk wettelijke kaders bijvoorbeeld een verbod op ‘nepwapens’, bepaalde typen messen of eisen vanuit de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De bemoeienis van ons als lokale overheid gaat niet zover dat wij aanvullend eisen stellen welke prijzen worden aangeboden. Dit sluit aan bij het terugdringen van de administratieve lastendruk en regeldruk”.

Geen lokaal verbod
BBB Berkelland wilde dat het college maatregelen zou nemen en de knuffel piemels zou gaan verbieden op de kermissen in Ruurlo, Borculo en Eibergen. Dit gaat echter niet gebeurren volgens het college “Wij zien hierin geen taak voor ons weggelegd, aanvullend op landelijke regels”.

Foto’s: Op Facebook tonen mensen hun gewonnen piemel knuffel in Borculo 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Verbieden piemel knuffels geen taak voor het college”

  1. Ik ben het ook niet eens met deze vraag. Hou je met belangrijker dingen bezig zou ik zeggen. Ik heb als burger hier vragen over gesteld aan BBB Berkelland. Maar waar ik het helemaal niet mee eens ben.is dat de pers dit zo opblaast. Er is door de BBB een vraag gesteld in de gemeente raad. Ik vind dit sensatie journalistiek. Ik heb gezegd tegen deze partij. Dat er vragen gesteld kunnen worden in de raad, maar niet direct de pers dit zo moet op blazen. Ik noem dit moddergooien.
    Wij zijn hier in Berkelland. Niet in Amerika.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven