Eibergenaren doen mee aan ‘monsterrit’

EIBERGEN – Twee Eibergenaren doen aanstaande zondag voor het eerst mee aan de Arctic Challenge Tour 2010. Peter Stoverink (37) en Klaas Snijder (57) reizen die dag af naar Lapland om deel te nemen aan dit autosport evenement. De tocht van 7000 kilometer – die in extreme omstandigheden wordt gereden – voert door Scandinavië. Stoverink is de enige driver uit Berkelland die meedoet aan deze monsterrit.

Bij de Arctic Challenge gaat het niet om snelheid: behendigheid, navigeren en anticiperen zijn de belangrijkste elementen. Stoverink: “Ik ben via Coen Grutters weer in aanraking gekomen met deze tour, vier jaar terug was ik al van plan om mee te doen maar door blessures ging dat niet door. We zijn er helemaal klaar voor, de auto heeft een speciale beurt gehad en moet tegen een stootje kunnen. Het vriest daar bijna tot -40.”

De auto – Audi Q7 – waar de Eibergenaar in rijd is speciaal uitgerust; winterbanden, grote koplampen, laptop en een navigatiesysteem. Wat het meeste opvalt is de belettering; van top tot teen is de auto beplakt met reclame. Stoverink gaat niet alleen op pad; zijn zwager Franck Maarse uit Enschede zit bij de ondernemer in de auto.

Klaas Snijder heeft een andere rol. Hij zit bij de organisatie van de Arctic Challenge. Samen met Coen Grutters rijden ze mee om er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ook zorgen ze er voor dat er cameraploegen vanuit de auto kunnen filmen.

Zondagmiddag gaat de Arctic Challenge van start in Lichtenvoorde. Peter Stoverink en Klaas Snijder doen via deze site exclusief verslag. Elke dag zal er een reisverslag verschijnen.

Voor meer informatie kijk op www.arctic-challenge.nl.

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Eibergenaren doen mee aan ‘monsterrit’”

 1. Deze rijkelui weten van gekkigheid niet meer waar ze met hun geld heen moeten. Doen we maar mee met een onzinnig autoritje. Bovendien slecht voor het mileu.Het zou toch veel beter zijn de kosten over te maken op giro 555 toch???

 2. Needenaar, ben jij jaloers.
  Ook ik ben niet zo voor ralleys als deze door de natuur.
  Maar als deze jongens dat graag willen laat ze dan hun gang gaan.
  Het geld voor dit soort evenementen komt meestal van sponsoren dus “rijkelui” is in dit geval betrekkelijk.
  Ik wens deze jongens veel plezier.
  Zelf ga ik er liever achteraan met de hondenslee..

 3. @needenaar,
  Jammer weer van je reactie hoor, waarschijnlijk heb je weinig centen en hoef je er ook niet zo hard te werken als deze mensen dat doen.
  Als dit hun manier is om zich te ontspannen is dat niet meer als normaal.
  En jij hebt vanavond ook een stukje vlees gegeten. had je dat geld daarvan ook wel over kunnen maken naar 555

 4. Hoi Peter, wat super gaaf dat je hier aan mee doet. En wens je ook veel succes toe voor de rit.

  P.s houd je nog iets bij online zodat we je kunnen volgen?

  Groet’n van Paul.

 5. Allemaal niet zo zeuren!!! Ieder z’n hobby. Doe het maar eens na.

  Jongens heel erg veel succes, en zorg dat jullie heel weer thuis komen!!

  Succes.

 6. Redactie Nieuwsuitberkelland.nl

  Paul: Op deze site komt dagelijks een exclusief verslag van de heren, dat staat ook in het artikel.

 7. Dag redactie,

  Wat een negatieve reactie van een Needenaar over dit stukje en zo bezijden de waarheid. Deze persoon weet ook compleet niet waar hij het over heeft. Ik “ken” de persoon Peter Stoverink en ik heb er tot vandaag de dag nog immer respect voor dat hij met keihard werken een prachtige zaak heeft opgebouwd. Ik zou zeggen, ga maar een keer kijken, en plaats dan nog een keer een “passende” reactie. Voorts wens ik Peter, Klaas en alle anderen heel veel plezier met deze rally en kom gezond weer om.

  Groeten van Arne

 8. Mannen veel succes met deze rit!! Ben benieuwd naar jullie verslg! Veel veilige Km toegewenst.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven