Sport Experience: 520 kids doen er mee

BORCULO – Op vrijdag 24 april, de datum waarop de Koningsspelen overal in Nederland plaatsvinden, organiseren de basisscholen uit Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar in samenwerking met de SFB voor de 2e maal de Konings Sport Experience. Dit jaar doen er zo’n 520 leerlingen mee.

De dag is opgedeeld in twee verschillende onderdelen: de atletiekonderdelen waarbij leerlingen van groep 5-8 verschillende atletiekonderdelen uitvoeren en een diploma ontvangen en het onderdeel “Sport Experience” waarbij ze kennis maken met nieuwe trendsporten, waarmee ze nog niet of weinig in aanraking zijn geweest, zoals bijvoorbeeld kronum, slacklinen en ultimate frisbee. De atletiekonderdelen vinden plaats op de velden van k.v Olympia ’22 en de Sport Experience op de velden van v.v. Reünie en starten om 9.00 uur.

Tussen de middag wordt er een ‘Koningslunch’ genuttigd. De Sport Experience wordt begeleid door leerlingen van het Graafschap College Sport en Bewegen Doetinchem. De atletiekonderdelen worden begeleid door de ouders en docenten van de desbetreffende scholen.
.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven