Brandweer wakkert Eibergs paasvuur aan

EIBERGEN – In de meeste gevallen is de brandweer alleen maar bezig met het blussen van brand. In Eibergen werden de rollen op eerste paasdag even omgedraaid. De spuitgasten van post Eibergen schoten de organisatie van het paasvuur te hulp. Met een grote ‘power blower’ werd het paasvuur aangewakkerd (zie foto). ”Doordat het in de afgelopen weken flink geregend heeft, duurde het allemaal wat lang voordat de houtstapel goed brandde, maar uiteindelijk stond alles in lichterlaaie”, aldus één van de organisatoren. Het spektakel trok weer honderden toeschouwers. ”Velen schreven zich meteen in als donateur, waardoor de entreeprijs hopelijk volgend jaar weer afgeschaft kan worden.” In de andere kernen van Berkelland gingen de boakes ook in brand. Burgemeester Joost van Oostrum mocht voor het eerst het paasvuur in Dijkhoek aansteken. In Lochuizen kreeg wethouder Patricia Hoytink de eer. Tot heden zijn de paasvuren zonder problemen verlopen. Politie Berkelland heeft nog geen berichten naar buiten gebracht.

Update zondag 5 april 23.45 uur:
Fotograaf Henk ter Horst bracht het volgende naar buiten: Het paasvuur in Eibergen kwam wat moeilijk op gang; daardoor kon de jeugd naar hartenlust ‘vuurtje stoken’! Zie foto’s…

Foto’s Henk ter Horst:
[nggallery id=5440]

Foto’s Jeroen Sloot:
[nggallery id=5441]

Deel dit artikel:

25 gedachten over “Brandweer wakkert Eibergs paasvuur aan”

  1. Ze kunnen ook niks alleen in eibergen stelletje amateurs ook ging toezicht mooi gevaarlijk met die kinders

  2. stop met deze flauwe kul eibergen is dat betreft gewoon een flut dorp, kunnen niks zelf, In de volksmond heet dit aandachtsgeil

  3. paasvuur eibergen moet ophouden te bestaan dank je pelle voor je bijdrage doe nu wat nuttigs

  4. nu overal in geheel Berkelland heeft het de laatste tijd veel geregend , waarom dan dit speciaal bericht over Eibergen ???

    omdat er in eibergen de brandweer er graag bij is ook overbodig want die hoort op de kazerne te zitten als er werkelijk een brandmelding komt !!!

  5. hey pof weer lekker negatief man organiseer dan zelf eens wat schreeuwen van de zijlijn is ook heel makkelijk
    en wat betreft die kinderen de ouders zijn zelf verantwoordelijk lijkt me toch als iedereen zo doet kun je beter alles afschaven
    altijd maar commentaar geven maar zelf niks kunnen en willen regelen is wel heel makkelijk

  6. Organisatie super mooi gedaan!!
    Fijn dat vele zich in lieten schrijven als donateur.
    Trots dat dit in Eibergen ook wel kan.

  7. Dramzak, jonge kinders neem ik aan? Dan horen er ouders bij te zijn! Niet alles afschuiven aub!

  8. In deze tijden met regels en wetgevingen wordt het steeds moeilijker om iets te organiseren, daarom hulde aan allen welke het toch mogelijk hebben gemaakt dat Eibergen nog steeds een paasvuur heeft. Kinderen vallen nog steeds onder de verantwoordelijkheid van hun ouders dus houd hierover op te zeuren en spreek de ouders aan op hun gedrag i.p.v. altijd af te geven op de organisatie wat er niet deugd, steek zelf de handen eens uit je mouwen als je het zo goed weet. Wat betreft de brandweer laat deze mannen ook eens een keer hun lolletje hebben ik zou niet graag in hun schoenen staan bij alle ellende die ze zien denk hierbij aan de ongelukken waarbij ze wel de mens / verminkte lichamen mogen bevrijden uit de meest benarde situaties, menigeen zou het niet kunnen. Ik zou zeggen op naar het volgende paasvuur.

  9. Ben het met de vorige spreker eens. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Ik ga NUB vandaag of morgen even bellen. Want, het lijkt me beter dat ze stoppen met de reacties. Het loopt de spuitgaten uit.

  10. stoppen met het paasvuur !!!! wat een stank !!!!!

    zitten mensen te klagen met oud en nieuw over stankoverlast..moet je dit zien!!!!…..zitten we paar dagen met die rot stank van dat domme paasvuur…

    afgelopen…volgend jaar petitie tegen dat paasvuur !!!

  11. Wat een ongelooflijk stelletje zeurpieten hier zeg. Wees blij dat er nog enthousiaste mensen zijn die veel (vrijwilligers)werk willen verzetten en doorzettingsvermogen hebben om het de ander naar de zin te maken. En dankzij die donateursactie is de kans groot, dat er volgend jaar geen entree meer hoeft te worden geheven.

    Heb overigens het idee dat al die azijnzeikerds hier zelf niet bij het paasvuur aanwezig waren en alleen maar wat schreeuwen ‘vanaf de zijkant’. Want net als in voorgaande jaren was het gewoon weer heel druk op de Nieuwe Maat en dat is een teken dat deze traditie nog altijd onverminderd in trek is.

    @ m
    Ga je nu zitten zeuren over stankoverlast? Weet je hoelang er al paasvuren in oost-Nederland (in heel Twente en de Achterhoek) worden georganiseerd en nu kom je ineens daarmee aanzetten? Bij sommige mensen ligt de tolerantiegrens wel erg laag, dat blijkt wel weer.

  12. stekte met bellen, ga je het ook even hebben over die azijn zeikerd van een Pelle? Uitruk brandweer kost normaal 500 euro, lekker een rekening heen sturen. Laat Eibergen toch lekker links liggen, kunnen geeneens een fatsoenlijk feestje organiseren, zonder geld van de gemeente.

  13. Ik heb genoten complimenten aan organisatie ze doen het maar en allemaal voor ons als inwoners ben het eens dat het nu een keer stabiel moet zijn maar dat gaat volgens mij wel lukken met dit team of staat er morgen weer een stuk in de krant dat ze geld tekort komen?

  14. @m

    Helemaal mee eens, wat een milieuvervuilende zooi. Heb het slaapkamerraam dicht gedaan voor het begon. Hielp niks, de hele nacht in die stank geslapen. De lucht die je inademt is volgens recent onderzoek schadelijker dan gedacht werd. Je zult maar astma hebben.

    Kom maar op met die petitie!

  15. @ kees

    Jij bent wel érg slecht op de hoogte, hè? De ‘Pelle’ waar je het over hebt, zit allang niet meer in de organisatie. Dat heeft allemaal uitgebreid in de krant en op nieuwssites op internet gestaan, maar die zul je allemaal wel niet lezen. Jij bent dus ook zo’n type, die maar wat raak schreeuwt en niet serieus te nemen valt.

    Voor mensen die van deze eenmalige jaarlijkse traditie stanklast ondervinden heb ik één tip: verhuis uit de Achterhoek (ga ook niet in Twente wonen), want het stikt hier overal van de paasvuren. Alsof het ineens iets ‘ nieuws is … (het is een al vele decennia oude traditie). Ga lekker ergens in het westen wonen (daar kennen ze geen paasvuren) of in een hutje op de hei.

    Complimenten aan de organisatie. Met het paasvuur is gisteravond erg veel mensen een groot plezier gedaan, dat bleek wel weer.

  16. dat het hout zo nat was kan de organisatie ook niks aan doen
    toch weer mooi georganiseerd in zo’n korte tijd,en die zeurzakken over de rook wij doen s’avonds voordat we naar het paasvuur gaan ook de ramen dicht uit voorzorg het ene jaar heb je er nu eenmaal meer rook dan het andere hoort erbij.zomers zitten ze wel met een vuurkorfje in de tuin en dan klagen ze niet.En wat die kinderen betreft is het de verantwoording van hun ouders als er iets gebeurt wij verbaasden ons ook dat ze zo dichtbij stonden vroeger hielden we onze kinderen op afstand en waarschuwden ze dat vuur en vonken gevaarlijk kon zijn maar veel kinderen van tegenwoordig wordt niet veel normen en waarden meer bijgebracht lijkt het wel.

  17. Waarom gaan de klagers niet zelf met een petitie rond?? Niet alleen klagen, zelf ook eens wat doen, komt vast niet in jullie op!!!!
    Weet iedereen gelijk wie jullie zijn!!!!
    Maar daar zijn jullie vast te laf voor!!!

  18. Ik ben het helemaal eens met jeroen (met een kleine g en met henk!) De beste stuurlui staan weer eens aan wal. Dreigen met petities en zo, hahahaha. Als de gemeente dat zou doen, dan kunnen ze er niet om heen om dat bij elk paasvuur te doen, want je zult dan immers één lijn moeten trekken. Dus ook bij Haarlo, Dijkhoek en Lochuizen. Nou, daar maak je je dan populair mee met dan zo’n petitie, haha. Och gut meneer ‘m’….. je moest je raam dicht doen. Wat een ellende, wat een ellende! Verwende en arrogante krengen, die dat soort dingen uitkramen. Voor dat soort lui is er maar één oplossing: compleet negeren. Ik zal dus ook niet meer reageren. Dit soort mensen hoort hier niet te wonen.

  19. Hahahahahahahahaha wat een laffe lui hier !!!
    Beetje alles afzeiken zoek een hobby ofzo….

    ( maar complimenten voor de organisatie )

  20. Was erg leuk en gezellig, en hulde voor de organisatie wij hebben ons prima vermaakt.

  21. Wim wat ben jij een grote ZEIKERD.
    Hoop dat er niet veel mensen zijn als jij. Bah Bah Bah.
    Werk je ook nog of leef je soms ook nog van een uitkering en heb je de hele dag toch niets anders te doen!!!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven