Herdenkingsconcert The Armed in Neede

NEEDE – Rita Udo; ”Het Algemeen Gemengd Koor Borculo en Harmonieorkest Crescendo Neede zullen op 2 april 2017 om 14.30 uur gezamenlijk een herdenkingsconcert geven in de Spilbroekhal in Neede. Via deze weg willen wij u van harte uitnodigen om dit bijzondere concert bij te wonen. Het AGK, aangevuld met projectleden tot een koor met meer dan 100 zangers en zangeressen en het harmonieorkest van Crescendo gaan het indrukwekkende muziekstuk “The Armed Man” van Karl Jenkins uitvoeren.

Dit werk is een eerbetoon aan oorlogsslachtoffers en roept op tot vrede en hoop. Karl Jenkins heeft het stuk rond het millennium gecomponeerd. Het bevat aangrijpende en ontroerende teksten uit verschillende culturen en wereldreligies. Het muziekstuk wordt ondersteund door de bijbehorende videobeelden. De beelden zijn indrukwekkend en soms heftig, waardoor deze minder geschikt kunnen zijn voor met name de jeugdige kijkers (< 12 jaar). Het concert is mede een herdenking van de bevrijding van de regio rondom Borculo en Neede op 1 en 2 april 1945. De historische kring Neede zal tijdens deze middag de bevrijding van Berkelland d.m.v. fotomateriaal dichtbij de mensen brengen.

Kaarten kosten € 12,50  en zijn te koop in de voorverkoop bij Tabak en Wijn en Zo, Veemarkt 4 Borculo en bij Kapsalon Davines, Oudestraat 74 Neede.  Via de website www.agk-borculo.nl en www.crescendo-neede.nl kunt u ook kaarten bestellen. Deze kaarten liggen dan bij de ingang voor u klaar op 2 april.

Het concert zal plaats vinden in de Spilbroekhal, Bleekenweg 14 in Neede en begint om 14.30 uur.  De zaal is om 13.30 uur open. Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in om er een bijzondere middag van te maken! Graag tot ziens!”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven