Kermis Holterhoek van 17 tot 19 augustus

HOLTERHOEK – Marijke Geverinck-groot Kormelinck: ”Dit jaar wordt die gevierd van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus. Zoals we de laatste jaren gewend zijn, is dat weer in en om de feesttent, bij café-restaurant Grenszicht in de Holterhoek.

Dit jaar hebben we gekozen voor een iets andere opzet dan we gewend waren. We beginnen op de vrijdag morgen om 9.45 uur, dan willen we met zoveel mogelijk mensen in een feestelijke optocht, eerst jeugdkoningin 2017, Pien Wielens op halen, om vervolgens het koningspaar 2017 Jan & Diny Klumpers op te halen. De “Grensmarietjes” zullen hier ook optreden. Als de stoet om 12.00 weer terugkomt op het kermisterrein, kan iedereen aansluiten, voor de gezamenlijke brunch. Dit i.p.v. het ontbijt zoals we dat de laatste jaren gewend waren.

Direct na de brunch kan de jeugd van 0 t/m 6 jaar “visjes vangen”, iedere deelnemer is verzekerd van een prijs.
Om 14.00 uur begint ook het volleybaltoernooi, zestien teams zullen strijden voor de eer. Om 14.30 uur begint jeu des boules, hieraan kunnen maximaal 24 deelnemers meedoen. Tijdens de pauze is er krattendans en betontrappen. Hier zijn drie categorieën, nl. 0 t/m 6 jaar, 7 t/m 11 jaar en vanaf 12 jaar t/m……jaar. Alle prijsuitreikingen zijn gelijk na afloop van alle spelen. ’s Avonds is er een geweldig tentfeest met de coverband “Moeflons”.

Op de zaterdag kan met zich inschrijven vanaf 9.30 uur voor: vogelschieten vanaf 18 jaar, jeugdvogelschieten 12 t/m 17 jaar, balgooien (vanaf 12 jaar), ringfietsen (vanaf 12 jaar), skelterrace (leeftijd 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 11 jaar).
Om 10.00 uur is de officiële opening door voorzitter Jos Rötter en wethouder Marijke van Haaren. Wethouder van Haaren zal vervolgens het 1e schot lossen met het vogelschieten, het 2e schot is voor koning Jan Klumpers.
Dit jaar is het thema van de kinderspelen: “Picasso’s in de Holterhoek”, dit beloofd een creatief spektakel te worden, de

Holterhoekse jeugd kan dan haar talent tonen. Na alle spelen is de huldiging van het nieuwe koningspaar en de nieuwe jeugd koning(in) in de tent met medewerking van de “Grensmarietjes” onder begeleiding van Petra Bollen, met een gezellig feestje met muziek van “Gert Ekkelboom”. Deze dag wordt wederom afgesloten met een geweldig tentfeest met de coverband “Lead”.

Na het grote succes van vorig jaar staat de zondag weer in het teken van “de Peppel’n zundag”. Om 11 uur wordt eerst het nodige opruimwerk werk verricht, om vervolgens gezellig met elkaar onder het genot van een drankje, gezellig na te kletsen over de afgelopen dagen, en er is een gezamenlijke BBQ. Deze middag zal muzikaal worden ondersteunt door de lokaal bekende Dj’s “Fabian en Remco”.

Het bestuur van de Volksfeestvereniging verwelkomt graag alle (oud) Holterhoekers op 17, 18 en 19 augustus op haar 101e kermis. Voor informatie/vragen/opmerkingen kunt de site Holterhoek.eu raadplegen, hierop staan ook het contactgegeven van de Volksfeestvereniging Holterhoek.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven