Luchtalarm in het centrum niet hoorbaar

NEEDE – Maandagmiddag om 12.00 uur zijn in heel Berkelland de sirenes weer getest. In het centrum van Neede was het geluid niet of nauwelijks hoorbaar. ”In de verte hoorde je wel de sirenes in andere plaatsen loeien. Ik zat in het redactielokaal in de Oudestraat en hoorde de sirenes niet in het centrum”, zegt verslaggever Roy Nijman. De reporter heeft een melding gemaakt richting de gemeente Berkelland. Waarschijnlijk gaat het om een storing.

Update maandagmiddag 12.30 uur:
Volgens meerdere personen was het alarm in Eibergen ook niet hoorbaar. Heeft u de sirenes ook niet gehoord? Laat het ons weten via [email protected]. De gemeente gaat uitzoeken wat het probleem is geweest.

Update maandagmiddag 13.30 uur:
Reacties, Ik woon aan de Nieuwstraat in Neede en heb geen luchtalarm gehoord om 12.00 uur. Bij deze weten jullie het ook”, Rik ten Hoopen. Ik heb inderdaad ook geen alarm gehoord deze keer. Ik woon aan de Kruiskamplaan in Eibergen, groeten Hellen. Erik Brouwer: ”Aan de Blenkenkamp ook niets gehoord.”

Update maandagmiddag 17.30 uur:
Reactie gemeente Berkelland: ”De Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland (VNOG) is verantwoordelijk voor de inspectie. Landelijk (‘Den Haag’) moet men benodigde reparaties uitvoeren. Op 25 juli had de VNOG al geconstateerd dat de sirene in Neede niet in orde is. Dit is naar het landelijk doorgegeven. Aanstaande donderdag wordt de sirene in Eibergen geinspecteerd en zo nodig eveneens voor reparatie aangemeld. De sirenes zijn extra storingsgevoelig in tijden van onweer. Dat schijnt met wisselende luchtdruk te maken te hebben”, aldus Jan-Dirk Focker.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven