HCR Prinsen boekt een prima zege

HAARLO – De driebandenspelers van HCR Prinsen hebben de eerste winstpartij in de ere divisie binnen. In Rosmalen versloeg het team van captain Michel van Silfhout Post Luchtkanalen na een spannende wedstrijd met 3-5. Na de eerste twee partijen stond het nog gelijk, 2-2. Raymund Swertz won met 46-50 in 60 beurten van Wilco van Wijk. Bij de stand 43-45 produceerde Swertz een serie van vijf caramboles en in de nabeurt kwam Van Wijk niet verder dan drie caramboles. Op de andere tafel kon Markus Galla het niet bolwerken tegen Henk Habraken en verloor na 55 beurten met 50-43.

In het tweede deel van de wedstrijd werd het Duits onderonsje tussen Martin Horn en Christian Rudolph, na een gelijkopgaande partij door Rudolph met 45-50 in 21 beurten gewonnen. Rudolph keek in het begin wel tegen een achterstand aan, maar nam in de slotfase een allesbeslissende 30-45 voorsprong en stond die ook niet meer af.

De beslissing moest vallen in de partij tussen Davy van Havere en Anno de Kleine. Deze wedstrijd kende uiteindelijk geen winnaar. De Kleine ging na 42 beurten bij de stand 49-47 als eerste uit, maar in de nabeurt trok van Havere de stand toch gelijk.

“Wij zijn ontzettend blij met de twee punten vooral omdat Post Luchtkanalen de eerste wedstrijd met 2-6 bij Van Wanrooy had gewonnen”, aldus Raymund Swertz na afloop die Van Silfhout verving.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven