Metamorfose ‘Westenesch’ nu zichtbaar

EIBERGEN – In de wijk Westenesch in Eibergen krijgen 218 gezinswoningen een flinke opknapbeurt. Aan de buitenkant van de woningen worden alle kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. De roze en lichtblauwe kleuren, die zo kenmerkend zijn voor deze wijk sinds eind jaren 90, verdwijnen hierdoor. Ook pakken we de uitbouw van de woningen aan en maken de woning door middel van vloer- en spouwisolatie energiezuiniger. In de woning vernieuwen we het keukenblok en de cv-ketel. De bewoner van de woning bepaalt zelf of ze meedoen aan de werkzaamheden in de woning. De metamorfose was al uitgevoerd bij een modelwoning in de wijk. Om het resultaat voor de bewoners nog even geheim te houden, was de woning ‘ingepakt’. Voor de gevel stond een steiger waar een doek tussen gespannen was. Op 25 november onthulde wethouder Hoytink van gemeente Berkelland de vernieuwde gevel van de woning. Door een druk op de knop zorgde ze ervoor dat het doek viel en de gevel goed zichtbaar werd. De modelwoning geeft bewoners alvast een goed beeld van hoe hun woning er straks uit komt te zien.

Aannemerscombinatie “Buurtmakers” start in november met de uitvoering. De laatste woningen zijn in juni 2015 aan de beurt. Dit project maakt onderdeel uit van de impulsplannen. 1500 woningen in de Achterhoek worden versneld verbeterd en extra verduurzaamd.

De vijf Achterhoekse corporaties werken hier in 2014 en 2015 aan. Hiervoor heeft de provincie Gelderland € 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

[nggallery id=5163]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven