Wijkagent: Preventie in Neede kan beter

NEEDE – Schuren die ’s nachts niet worden afgesloten,  fietsen niet op slot, dure gereedschappen niet achter slot en grendel, wijkagent Michiel Herbrink ziet het nog dagelijks. Daarom zocht hij dinsdag Nieuwsuitberkelland.nl op om mensen nogmaals bewust te maken op preventie. ”Er kunnen heel wat diefstallen voorkomen worden, alleen al door schuren goed af te sluiten. Maar wat ik ook belangrijk vindt is dat mensen elkaar aanspreken. Stel er staan drie fietsen bij de buren op het oprit, niet op slot en zo voor het grijpen, bel aan en attendeer ze erop. Alle kleine beetjes helpen.” De laatste tijd vinden er in Neede en rest van Berkelland heel wat diefstallen plaats. Vooral fietsen en dure gereedschappen zijn geliefd. In Neede zijn de afgelopen weken al twaalf fietsen ontvreemd”, zegt Herbrink. De Needse wijkagent geeft ook aan dat mensen meteen moeten bellen bij verdachte situaties. ”Iedereen loopt of rijdt ’s nachts wel een keer over straat. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond. Bel bij onraad meteen 112, twijfel niet. Dan kunnen we snel schakelen.”

De laatste aangifte is gisteren nog opgenomen. In Geesteren werden gereedschappen uit een schuur gestolen. Vermoedelijk plaatsgevonden tussen 25 en 27 juli. Herbrink: ”De diefstallen vinden zowel binnen als buiten de kom plaats.

De wijkagent ziet ook goede dingen in de wijk. Er zijn al wat buurten die hun preventie zelf oppakken doormiddel van een WhatsApp groep. Een soort waarschuwingssysteem bij onraad. ”De bewoners in wijk de Berg en omgeving Merelstraat gebruiken het al. Maar het mag van mij nog veel meer in Neede.”

Mensen die een groep willen oprichten kunnen zich melden bij de gemeente. Een ambtenaar die over veiligheid gaat zal het begeleiden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven