Buurt waarschuwt voor gebakken spons

EIBERGEN – Een bewoner aan de Ketterinksteeg heeft maandag een waarschuwingspapier opgehangen in de straat. Op het ‘bordje’ staat de tekst: Hier zijn stukjes spons gevonden. Het gaat hier volgens de ‘ophanger’ om gebakken spons… Elske Reitsema uit Eibergen stuurde ons bovenstaande foto. Op meerdere plekken zijn weer stukken spons gevonden. Maandagmiddag 23 maart rond 12.15 uur nog langs de Ramsbeek richting de Apedijk. Meerdere inwoners hebben aangeklopt bij politie Berkelland. Wijkagent Geertjan Sloots laat weten dat de zaak in onderzoek is. Verder wil hij niet veel loslaten over de kwestie. Het aantreffen van gebakken spons in Eibergen is het gesprek van de dag op Facebook en Twitter. Veel mensen berichten erover. De dierenambulance in de Achterhoek vindt de waarschuwingen allemaal een beetje overdreven. Ze stuurden dit bericht vandaag via Twitter naar de redactie van NUB… ”Ga eerst eens na of dit werkelijk spons is voordat dit bekent wordt maakt.” Ziet u ergens ook spons liggen. Bel dan met de politie (0900-8844).

Eerdere bericht: Gebakken spons houdt baasjes flink bezig

Deel dit artikel:

10 gedachten over “Buurt waarschuwt voor gebakken spons”

  1. Zal het te maken hebben met de overlast van alle hondenpoep in de Keterinksteeg?
    Vroeger stond er nog een speeltuintje op de heuvel daar tegenover maar die is al jaren weg omdat niemand er speelde vanwege alle hondenpoep.

    Sponsen achter laten voor de honden om in te stikken is weer wat overdreven, maar hopelijk gaat dit wel lijden tot een discussie over hondenbezitters die de hond maar overal op de stoep laat poepen zonder het op te ruimen.
    Waarom zijn er niet meer hondentoiletten?
    http://www.denderleeuw.be/_uploads/Afbeeldingen_teksten/Milieu-natuur/Hondentoilet_BroekparkWelle.jpg

  2. Ik verbaas mij er als hondenliefhebber ook over hoeveel ontlasting er overal ligt en ik persoonlijk spreek mede honden liefhebbers die niet opruimen er ook op aan als ik zie dat ze het laten liggen. Maar als je sponzen neer moet gaan gooien laat pas zien hoe ziek je bent die beesten kunnen er niks aan doen dat ze een asociale baas hebben, heb dan ook het lef de baas aan te spreken.

  3. Dierenpolitie: honden niet dood door gebakken sponzen

    APELDOORN – Het verhaal dat honden dood zijn gegaan door het eten van gebakken sponzen is niet waar. Het is een broodjeaapverhaal, zegt de dierenpolitie in Apeldoorn.

    De politie kreeg in een maand tijd ruim 60 meldingen over vergiftigde honden. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd daarop ingeschakeld om allerlei gevonden materiaal te onderzoeken.

    Verslaggever Vera Eisink sprak met dierenagent Serge Smulders in Apeldoorn:

  4. Tja hier lopen dagelijks (Wilhelmweg) honden en hun baasje, die de stront van het hondje gewoon laten liggen. Baasjes kijken links, kijken rechts . . en lopen door. Het liefst zou ik het door de brievenbus willen duwen.
    Wij hebben zelf ook een hond . . . maar ruimen de stront gewoon op.

  5. wat een zieke reacties zeg !!!!! weten jullie wel wat dat met een hond kan doen?……ik schop de meesten van jullie verrot met jullie domme reacties….wil wel afspreken met de meesten van jullie !!!! smerig volk…….

    VAN HONDEN BLIJF JE AF !!!!!

  6. Als de honden aangelijnd zijn( wat moet ) hebben de hondenbezitters betere controle wat de hond in de bek heeft of staat te ruiken.
    Tevens kan dan ook de poep worden opgeruimd want overal in Eibergen ligt honde poep (viespeuken)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven