Touwtrekploegen strijden bij ‘De Klok’

EIBERGEN – Vrijdagavond 20 februari organiseert de touwtrekkersvereniging Eibergen een touwtrek evenement bij de Klok in Eibergen. Het hoofdprogramma bestaat uit gewichttrekken. Daarnaast zijn er meerdere activiteiten waaraan meegedaan kan worden. Dit alles in het teken van de start van het nieuwe seizoen.

Dit seizoen staan er voor de TTV weer diverse belangrijke sportwedstrijden op het programma. Deze avond die de vereniging organiseert is als opwarmer bedoelt, maar zeker ook om belangstellenden kennis te laten maken met de touwtreksport. In de jeugdafdeling van 15 t/m 20 jaar is de TTV op zoek naar versterkingen. De jeugd heeft namelijk dit jaar een mooie uitdaging in het GENSB toernooi. Dit wordt het laatste weekend van augustus in Nederland, Heino (ov) georganiseerd. Aan dit prestigieuze toernooi nemen meer dan 50 jeugdteams uit heel Europa deel. De TTV is op alle edities nog aanwezig geweest en dit jaar in eigen land is het een mooie uitdaging om in de top te eindigen.

De avond is opgebouwd rond een gewichttrektoernooi. Hierbij moet een ploeg van vier personen binnen een minuut een gewicht twee meter omhoog trekken. Per ronde wordt het gewicht verhoogd met 50 Kg. Daarnaast staan er enkele spelattributen opgesteld om naast het gewichttrekken actief bezig te zijn.

De organiserende vereniging hoopt veel bekende maar zeker veel nieuwe gezichten te begroten op deze avond. Samen met de jeugdsponsor (De klok) hopen ze mensen enthousiast te maken voor de sport en de vereniging. Je kunt je inschrijven met een vriendenploeg of zo naar de avond komen . De vereniging zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen. Je kunt deelnemen in de volgende klassen; jeugd t/m 20 jaar dames heren ongetraind heren getraind.

Dit alles zal plaatsvinden op vrijdag 20 februari  bij zalencentrum De Klok, Grotestraat 84 te Eibergen. de zaal is open vanaf 19.30 uur. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Opgave is mogelijk tot 10 minuten voor aanvang van de wedstrijden of via [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven